Sagt om Lloyd’s

Han överraskar med både känsla och stil

Jag var rätt övertygad om att Vinterträdgården i Sälens Högfjällshotell var det bästa signerat Jonas Lloyd. Men nu har jag varit hos Rune Andersson på Eriksberg i Blekinge och är imponerad av vad Jonas har åstadkommit. Han överraskar med både känsla och stil. I över femtio år har jag och min bror varit i byggbranschen. Vi har haft oräkneliga kontakter och samarbeten med arkitekter. Sten Samuelson är min personliga favorit, vi hade genom åren många spännande byggprojekt tillsammans. Det som tilltalade mig med Sten var hans äkta engagemang, närvaro och lyhördhet. Något som jag även kan se hos Jonas.

Lund, som är Lloyd’s Arkitektkontors hemmabana, har varit en försiktig stad i arkitektoniskt hänseende i många år. Men nu med Max IV och ESS börjar det hända saker och ting. Peab är till exempel en av byggherrarna för Max IV-projektet. Jag tror att Lloyd’s Arkitektkontor kommer att hålla sig väl framme för att stärka Lunds konkurrenskraft inom näringslivet framöver. Jonas är en entreprenör ut i fingerspetsarna. Han gillar att vara nära produktionen, från första idén till att man förverkligar och ser resultatet. Han har stor kapacitet och jag är rätt säker på att han kommer att överraska med nya spännande projekt ett bra tag till.

Mats Paulsson
Grundare av Peab AB, styrelseledamot i Skistar AB, Medicon Village AB m.fl.

En drivande motor genom hela processen

Jonas Lloyd tillförde en otrolig professionalitet när vi byggde Hotell Kulturhuset, som med vackra, designade rum och sviter ger övernattningsmöjligheter för både besökare och konferensgäster.

Efter 10 års funderingar gjorde Vidarstiftelsen slag i saken och lät bygga ett hotell på hemmaplan i Ytterjärna. Där finns sedan tidigare ett uppmärksammat kulturhus och ett kulturcentrum. Omdömet bland hotellgästerna är fantastiskt bra, inte minst vad gäller omsorgen om detaljer, interiör och som ett litet exempel, handdukar av obesprutad biodynamisk bomull från Egypten.

Jonas skötte ledningen av byggmöten och konsulter, gjorde upp tidsplaner och följde upp alla små frågeställningar hela tiden. Han strukturerade arbetet på ett helt underbart sätt och drev projektet med humor och otrolig effektivitet. Det är helt berättigat att kalla honom en mästare, han var mer än en arkitekt och fungerade som en drivande motor genom hela processen.

Anders Kumlander
Styrelseordförande för Vidarstiftelsen

Framtidsinriktad grön arkitektur

Vi har under en lång rad år arbetat tillsammans med Lloyd’s Arkitektkontor i olika projekt. De har alltid varit ett av de mest intressanta och nytänkande arkitektkontoren i Sverige för framtidsinriktad grön arkitektur. De har under denna period arbetat upp en god kunskapsbank inom detta spjutspetsområde.

Rikard Espling
Utvecklingschef för Skanska Sverige

Roger Sundström
Affärsområdeschef Skanska stora projekt, Vice VD TKI (dotterbolag till Skanska)

Hög kvalitet i både utförande och material

Jonas Lloyd har gett och ger avtryck i Lund. Hans arbete kännetecknas av hög kvalitet i både utförande och material. Utmärkande för honom är bostadshus med fokus på ekonomi och på senare tid energisnåla hus. Just nu är han aktuell med ett projekt angående Lunds första Green Skyscraper.

Utbyggnaden och påbyggnaden av Hotel Lundia är ett perfekt exempel på hur Jonas Lloyd kan integrera gammalt och nytt i en mycket känslig miljö. Här har han genom god omsorg om historien och grannarnas synpunkter lyckats utöka fastigheten utan att det känns påträngande.

Jag har som kommunalråd ansvar för bland annat förskola/skola och vård och omsorg. Jonas Lloyd har varit engagerad i flera seniorboenden och det är en glädje att samarbeta med honom.

Tove Klette
Kommunalråd i Lund

I Jonas Lloyd fann jag en kreatör och ett bollplank

Idén om Malmö Arena kom till i början av 1990-talet. Men den hade inte precis högsta prioritet för en kommun som befann sig i ett tråkigt ekonomiskt läge.

När beslutet om Öresundsförbindelsen var klart började jag förankra mina planer bland politiker och tjänstemän. Och då som ett helt projekt med arena, shopping, hotell, bostäder och kontor i stadsdelen Hyllie. Jag sökte en kreativ arkitekt som kunde få ner mitt snack på skisser och ritningar. I Jonas Lloyd fann jag en kreatör och ett bollplank. Studiebesöken till främst Hartwall i Finland och Color Line i Tyskland blev en sporre till att utveckla arenaprojektet.

Ett led i arbetet blev ”Tvärnit Malmö” – ett visions- och måldokument om hur arenan var tänkt att fungera i regionen. Vi gjorde i princip en perfekt plan för Hyllie vid citytunnelstationen. Tyvärr tappade jag Lloyd’s Arkitektkontor när Malmö stad gjorde så kallade parallella arkitektuppdrag, och utifrån dem sedan detaljplan för hela Hyllie. Men Lloyd’s Arkitektkontor fick i stället uppdraget att rita den inre miljön med restauranger, pubar, barer med mera.

Med facit i hand tog det en lång stund innan jag fick kommunen att förstå hur bra idéerna egentligen var, om man säger så. Hyllie är idag den första stadsdelen i Sverige där upplevelseindustrin och bostadsbyggandet går samman. Det är arenan, shoppingcentret och hotellet som sätter standarden.

Percy Nilsson
VD, Parkfast Arena AB