Sälens Högfjällshotell

Fakta

HOTELL/KONFERENS/ RESTAURANG
Uppdrag: Sälens Högfjällshotell.

Tillbyggnad, ombyggnad, inredning, möbeldesign.

2012 projekteras en ny tillbyggnad som pendang till vinterträdgården med ny entré till hotell och restaurang. Projekteringsstart: 1996.Beställare: Skistar. Sälens Högfjällshotell byggdes 1937 och har genom tiderna varit ett centrum för friluftsliv och rekreation. I dag ägs hotellet av Skistar AB. Högfjällshotellet i Sälen har blivit Sveriges mest intressanta konferens- och rekreationshotell. Vinterträdgården är en av Sveriges bättre konferenslokaler och samtidigt ett av Sveriges största diskotek.

Beställare: Skistar AB.

Kommentar

”Multi-purpose! Nio olika restaurangkoncept, bland annat fine dining, steakhouse och sushi.”
Jonas Lloyd

”Sätter fjällvärlden på kartan med god design. […] Sviten på Högfjällshotellet ger nästan en asiatiskt lyxig känsla. Det vackra trägolvet ger en varm och behaglig atmosfär.”
Tidskriften Nordisk interiör

”Jonas Lloyd är en stor vän av funkisarkitektur. Under alla år som vi samarbetat har ”Högis” ansiktslyftningar präglats av just funkiskänsla. Det passar ett hotell med anor från 1930-talet. En av Jonas tillgångar är konsten att tvinna samman traditionella kvaliteter med dagens krav på modernitet och prestanda. Vårt senaste projekt är den nya vinterträdgården – en superdesignad konferensanläggning med 350 sittplatser i restaurangen. Vinterträdgården är känd som ”Sälens nöjesmetropol” och för Folk och Försvars årliga rikskonferens.
”Högis” befinner sig i ständig expansion med nya saker på gång. Vi har skapat fjällvärldens bästa upplevelseresort, öppen året om, med allt från skidåkning, downhill-cykling, golf, kanotpaddling, djursafari, fjällvandring, spa m.m. På ”Högis” har vi förstått betydelsen av att samla allt under ett tak. Vi erbjuder en palett av varu-märken som lockar till shopping, underhållning, en mångfald av matupplevelser och en mängd aktiviteter. Visionen är att förvandla ”Högis” till Nordens största hotellresort där det som erbjuds är en mångfald av upplevelser med hög kvalitet, värme och vänlighet.”
Thommy Backner
VD, Sälens Högfjällshotell

Konstnär som var jurymedlem och konstnärlig expert för Malmös Stadsbyggnadspris 1991