Ormen Långe, Ytterjärna

Fakta

HOTELL/KONFERENS
Uppdrag: Ormen Långe, Ytterjärna.

Projektering av hotell i antroposofisk anda.

Projekteringsstart: 2010.

Beställare: Antroposoferna/Vidarstiftelsen.

Kommentar

”Vi har genom åren haft mycket att göra med Antroposoferna genom att vi använt deras färger, bivaxlasyr m.m. När de behövde en arkitekt som kunde hotell och konferensanläggningar och som förstod deras filosofi när det gäller kvalitet, bygg-ande och materialval så föll valet på oss.”
Jonas Lloyd

”Jonas Lloyd tillförde en otrolig professionalitet när vi byggde Hotell Kulturhuset, som med vackra, designade rum och sviter ger övernattningsmöjligheter för både besökare och konferensgäster.
Efter 10 års funderingar gjorde Vidarstiftelsen slag i saken och lät bygga ett hotell på hemmaplan i Ytterjärna. Där finns sedan tidigare ett uppmärksammat kulturhus och ett kulturcentrum. Omdömet bland hotellgästerna är fantastiskt bra, inte minst vad gäller omsorgen om detaljer, interiör och som ett litet exempel, handdukar av obesprutad biodynamisk bomull från Egypten.
Jonas skötte ledningen av byggmöten och konsulter, gjorde upp tidsplaner och följde upp alla små frågeställningar hela tiden. Han strukturerade arbetet på ett helt underbart sätt och drev projektet med humor och otrolig effektivitet. Det är helt berättigat att kalla honom en mästare, han var mer än en arkitekt och fungerade som en drivande motor genom hela processen.”
Anders Kumlander
Styrelseordförande för Vidarstiftelsen