Parkering Malmö har utsetts till ”Årets Nytänkare” och tilldelats fastighetsbranschens eget pris ”Real Estate Øresund Award”. Priset delades ut i samband med Øresundsinstituttets årliga konferens Real Estate Øresund, som ägde rum i Malmö den 9 februari.

– Vi är väldigt stolta över priset och glada över att vårt fokuserade hållbarhetsarbete i samband med våra nybyggnationer uppmärksammas, säger Parkering Malmös VD Almir Hodzic.

Syftet med utmärkelsen Årets Nytänkare är att premiera en aktör, som genom sitt nytänkande har bidragit till att förändra fastighetsbranschen. I sin motivering lyfte juryn bl a fram hur Parkering Malmö använt innovativa lösningar på ett modigt och framsynt sätt i sina byggprojekt.

– Med ambitionen att bygga klimatneutralt har vi byggt P-huset Sege Park i trä och använder återbrukat material till P-huset Hyllieäng. Byggnaderna kommer därmed också kunna användas som en framtida materialbank där materialet enkelt kan återanvändas, berättar Almir.