Trelleborgs trädgårdsstad

Vi på Lloyds Arkitektkontor är stolta av att få vara en del av det vinnande bidraget i Trelleborgs kommuns Samhällsbyggnadspris för 2020.

Trelleborg Trädgårdsstad är ett projekt som innefattar totalt 97 lägenheter, på storlekar från 2 rok på 64 kvm till 4 rok på 121k vm. Bostadsrätterna ligger nära Trelleborgs centrum.

Trelleborgs trädgårdsstad
Trelleborgs trädgårdsstad

Motiveringen till Trädgårdsstadens vinnande pris lyder:
”Det idylliska lantlivet ligger runt knuten och ändå är det bara ett fåtal minuter från Trelleborgs stadskärna. I norra Trelleborg erbjuds välplanerade, moderna lägenheter med stora terrasser och uteplatser. Nya  kvarter har skapats, med innergårdar där gröna trädgårdar etableras. Trädgårdsstaden i Trelleborg är ett välkommet nytillskott till stadens utbud av bostäder och tillför influenser av sydländsk karaktär.”

– Nytänkande och nyskapande med moderna townhouse är en anledning till varför Trädgårdsstaden valdes till vinnare, berättade Per Jönsson, ordförande i Samhällsbyggnadsförvaltningen. Dessutom är det ett bygge som karakteriseras av hög kvalitet på arbetet.

Namnen på de nominerade offentliggjordes på hösten 2020, men på grund av pandemin sköts prisutdelningen fram. Övriga nominerade till priset var Restaurang Pärlan i Beddingestrand och Annas och Mats Åstrands nybyggda hus i östra Trelleborg.

Se och läs mer om Trelleborg Trädgårdsstad här https://brf-tradgardsstaden.se