SommarlovsparkenSommarlovsparken uteplatsUnder 2015 färdigställdes det av Lloyds ritade området Sommarlovsparken i Östra Lund.

Intresseväckande och inspirerande arkitektur.
Sommarlovsparken är ritad av Arkitekt SAR/MSA Jonas Lloyd på Lloyds Arkitektkontor AB i Lund. Ett arkitektkontor med många uppmärksammade bostadsområden bakom sig, inte minst i Skåne. Sommarlovsparken är ett bostadsområde som på ett unikt sätt infriar förväntningarna på begreppet; ”Hus i park”. Husen har samtliga öppna planlösningar med högt i tak som gör att de känns rymliga och luftiga.

Husen är grupperade i fem stycken sammansatta längor om 3, 4 eller 6 hus sammankopplade. Det innebär att 10 stycken av husen är gavelhus med trädgård på tre sidor. Samtliga hus är orienterade så att uteplatserna är förlagda mot nordväst vilket ger samtliga bostäder en fantastisk kvällssol på sina uteplatser.
Sex stycken av husen är i 21/2 plan om hela 188 kvm. Dessa har såväl markuteplats som takterrass mot den vackra och prunkande Sommarlovsparken.

Husen är organiserade så att bottenvåningen är öppen med total axialitet med mellan entré, kök, matplats, vardagsrum och uteplats. Detta innebär att husen upplevs som mycket spatiösa och med generöst tilltagna umgängesytor. I ett av alternativen kan man välja en så kallad entresollösning där vardagsrummet delvis blir två våningar högt det vill säga ca. sex meter i takhöjd. En fantastisk rymd öppnar sig i detta alternativ och från det övre planet kan man blicka ner över vardagsrummet. Övervåningen innehåller tre stycken sovrum samt ett stort badrum med tvätt och en mycket
väl tilltagen klädkammare. Som tillval finns att klädkammaren helt eller delvis kan inredas som bastu med direktentré från badrummet. Det minsta sovrummet kan varieras i storlek mellan 7m2 till 10m2 efter individuella behov. Översta planet innehåller två stycken stora sovrum och klädkammare. På bägge sidor finns två stycken fantastiska takterrasser. Den ena med en rogivande utsikt över den grönskande sommarlovsparken som kryper tätt inpå husen. Denna våning är perfekt som en avskiljd del för husets ungdomar. Alla hus är dessutom förberedda för braskamin i vardagsrummet.

Både parken samt takterrassen kommer att glöda av den varma kvällssolen.