Projektbeskrivning

BOSTÄDER
Uppdrag: Trädgårdsmästaren, Lund.

Radhusområde i neofunkis-stil där varje bostad utkristalliserats med en plastisk indragning av fasaden.

Projekteringsstart: 1998.

Beställare: JM.

”Längs Kastanjegatan ritade vi en lång radhuslänga. För att den inte skulle upplevas som en “radhuslimpa” så skar vi ut varje hus i en skarp profil med skarpt indragna entrépartier. Denna plasticitet i utförandet gav en stark stroboskopisk effekt längs gatan.”
Jonas Lloyd 

”Det är som att komma in i en konstnärsateljé. Ett hus med en härlig rymd – det är sex meter upp till taket på det högsta stället. Men vi befinner oss i ett radhus i Lund, där dagsljuset och takhöjden utnyttjas som arkitektoniska element.”
Tidskriften Hem Ljuva Hem 

”Vi har delar av huset som är öppet upp till nock med ett fantastiskt glasparti. Det gör att dagsljuset gör rummet lekfullt och överraskande.”
Martin Andrén
BRF Trädgårdsmästaren

FLER PROJEKT