Aktuellt

 

Inflyttning pågår i Löddeköpinge

2019-03-28

Mitt i Löddeköpinge, på den forna ridhustomten, har vi på Lloyd’s haft nöjet att rita 58 attraktiva bostäder. Den röda tråden i projektet är den unika blandningen av storstadskänsla och småstadsidyll. Alla huskroppar är formgivna med ett modernt och stilsäkert uttryck, fönsterpartierna är generösa och balkongerna är rymliga. Inflyttning i etapp 2 pågår nu för fullt!

 

Dags för inflyttning i Barsebäck Trädgårdsstad

2019-03-28

Barsebäck Trädgårdsstad erbjuder ett flexibelt och bekvämt boende i fantastiska omgivningar. Inflyttningen i etapp 1 pågår nu för fullt!

Villa Roos Park i Staffanstorp

2019-03-27

Snart är det färdigbyggt – dags för besiktning!

I vår öppnar dörrarna för inflyttning till ett nytt äldrevårdsboende i Staffanstorp.

I samarbete med Vardaga har vi på Lloyd’s ritat och utvecklat ett boende som är specialiserat och anpassat till de boendes behov. Denna medvetenhet genomsyrar både utformning och inredning.

Boendet byggs just nu på bästa läge i Staffanstorp, intill de natursköna omgivningarna vid Roos Damm.

200 nya bostäder i Genarp

2019-03-14

Lloyds ritar 200 nya bostäder åt C4 Hus! Med ett ja från byggnadsnämndens arbetsutskott till ett planuppdrag på 70 000 kvadratmeter i Genarp är vi nu ett steg närmare ett välbehövligt tillskott av 200 nya bostäder. Området, som är planerat som en trädgårdsstad, erbjuder ett smörgåsbord av olika bostadstyper – villor, lägenheter, radhus och parhus. Det prunkande parkstråket knyter ihop kvarteren och dess grönskande innergårdar.

Läs artikeln i Sydsvenskan här!

Backåkra nominerad till Stora Turismpriset 2018

2018-09-12

Stora Turismpriset premierar egenskaper som nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet. Med hela 65% av de skånska rösterna är Dag Hammarskjölds Backåkra nu redo att representera vår region på nationell nivå! Lloyds, arkitekter för den uppmärksammade renoveringen av gården, gratulerar stiftelsen till den prestigefyllda nomineringen.

Läs Ystads kommuns pressmeddelande här

Läs Sveriges Radios artikel här

Läs Ystads Allehandas artikel här

 

 

Lloyds visionerar i Marviken

2018-09-05

Marvikens gamla kärnkraftverk går en ny tid till mötes, med Lloyds Arkitektkontor i en central roll. Från uran och olja till helt nya funktioner i hälsans tecken, med inslag av sensationella upplevelser och banbrytande miljötänk. I tätt samarbete med de nya ägarna och berörda myndigheter ligger vi i startgroparna för en spektakulär transformation!

Läs SVTs artikel här

Läs Norrköping News artikel här

 

Lloyds ritar i Sölvesborg

2018-08-10

I västra Sölvesborg, i en lantlig miljö alldeles vid Valjeviken har Lloyds Arkitektkontor tillsammans med Kristianstadbaserade C4-hus nyligen påbörjat arbetet med bostadsrättsområdet på fastigheten Svarta Hejan. Tio lägenheter i två plan fördelade på fem huskroppar i trä, allt präglat av närheten till havet och ett starkt ekologiskt tänk.

Läs Sydöstrans artikel här (pdf)

 

 

 

Ängelholm kommun gör tummen upp för den nya centrumanläggningen

2018-07-03

Ängelholms kommun har nu lämnat klartecken till den nya centrumanläggningen i Klitterbyn. Eftersom området är av kulturellt intresse har antikvarisk expertis varit inblandad. För oss på Lloyds Arkitektkontor är detta både hedrande och ett kvitto på att vår arkitektur berör.

Läs HDs artikel här (pdf)

 

 

 

Lloyds och Johan Wester ger sig in i debatten om Lunds Arena

2018-05-29

Lunds kommun har för avsikt att bygga ut den befintliga idrottshallen vid Klostergårdens IP. Nu ger sig Lloyds Arkitektkontor tillsammans med Johan Wester in i debatten med ett förslag som förutom att arbeta ner bristen på lokaler för idrott även tar fasta på att Lund behöver lokaler för events, konserter och konferenser. En multiarena där handbollsspelare eller gymnaster kan samsas med musiker eller komiker.

Läs Sydsvenskans artikel om förslaget här (pdf)

Läs Sydsvenskans artikel med politikernas svar här (pdf)

Backåkra på SVT play

2018-04-19

Nu har även Backåkra börjat figurera på TV.

Se SVTs inslag här, inslaget ligger kvar till den 26 april