Aktuellt

 

200 nya bostäder i Genarp

2019-03-14

Lloyds ritar 200 nya bostäder åt C4 Hus! Med ett ja från byggnadsnämndens arbetsutskott till ett planuppdrag på 70 000 kvadratmeter i Genarp är vi nu ett steg närmare ett välbehövligt tillskott av 200 nya bostäder. Området, som är planerat som en trädgårdsstad, erbjuder ett smörgåsbord av olika bostadstyper – villor, lägenheter, radhus och parhus. Det prunkande parkstråket knyter ihop kvarteren och dess grönskande innergårdar.

Läs artikeln i Sydsvenskan här!

Backåkra nominerad till Stora Turismpriset 2018

2018-09-12

Stora Turismpriset premierar egenskaper som nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet. Med hela 65% av de skånska rösterna är Dag Hammarskjölds Backåkra nu redo att representera vår region på nationell nivå! Lloyds, arkitekter för den uppmärksammade renoveringen av gården, gratulerar stiftelsen till den prestigefyllda nomineringen.

Läs Ystads kommuns pressmeddelande här

Läs Sveriges Radios artikel här

Läs Ystads Allehandas artikel här

 

 

Lloyds visionerar i Marviken

2018-09-05

Marvikens gamla kärnkraftverk går en ny tid till mötes, med Lloyds Arkitektkontor i en central roll. Från uran och olja till helt nya funktioner i hälsans tecken, med inslag av sensationella upplevelser och banbrytande miljötänk. I tätt samarbete med de nya ägarna och berörda myndigheter ligger vi i startgroparna för en spektakulär transformation!

Läs SVTs artikel här

Läs Norrköping News artikel här

 

Lloyds ritar i Sölvesborg

2018-08-10

I västra Sölvesborg, i en lantlig miljö alldeles vid Valjeviken har Lloyds Arkitektkontor tillsammans med Kristianstadbaserade C4-hus nyligen påbörjat arbetet med bostadsrättsområdet på fastigheten Svarta Hejan. Tio lägenheter i två plan fördelade på fem huskroppar i trä, allt präglat av närheten till havet och ett starkt ekologiskt tänk.

Läs Sydöstrans artikel här (pdf)

 

 

 

Ängelholm kommun gör tummen upp för den nya centrumanläggningen

2018-07-03

Ängelholms kommun har nu lämnat klartecken till den nya centrumanläggningen i Klitterbyn. Eftersom området är av kulturellt intresse har antikvarisk expertis varit inblandad. För oss på Lloyds Arkitektkontor är detta både hedrande och ett kvitto på att vår arkitektur berör.

Läs HDs artikel här (pdf)

 

 

 

Lloyds och Johan Wester ger sig in i debatten om Lunds Arena

2018-05-29

Lunds kommun har för avsikt att bygga ut den befintliga idrottshallen vid Klostergårdens IP. Nu ger sig Lloyds Arkitektkontor tillsammans med Johan Wester in i debatten med ett förslag som förutom att arbeta ner bristen på lokaler för idrott även tar fasta på att Lund behöver lokaler för events, konserter och konferenser. En multiarena där handbollsspelare eller gymnaster kan samsas med musiker eller komiker.

Läs Sydsvenskans artikel om förslaget här (pdf)

Läs Sydsvenskans artikel med politikernas svar här (pdf)

Backåkra på SVT play

2018-04-19

Nu har även Backåkra börjat figurera på TV.

Se SVTs inslag här, inslaget ligger kvar till den 26 april

 

Säkerhetsrådet till Backåkra Dag Hammarskjölds anda

2018-04-18

Under den kommande helgen kommer FNs säkerhetsråd att hålla ett informellt arbetsmöte, för första gången i världshistorien utanför USAs gränser. Platsen är ingen mindre än Dag Hammarskjölds Backåkra, gården som nyligen har restaurerats efter Lloyds Arkitektkontors anvisningar.

Läs Regeringskansliets pressmeddelande här

Läs Svenska Dagbladets artikel här

Läs Sydsvenskans artikel här

Läs SVTs artikel här

 

 

Invigning av Dag Hammarskjölds Backåkra

2018-04-09

Den 28 mars återinvigdes Dag Hammarskjölds Backåkra, efter den stora renovering där Lloyds Arkitektkontor har bistått stiftelsen. Intresset var stort med flera prominenta gäster, bland annat utrikesministern Margot Wallström.

Vi tackar återigen för förtroendet.

 

Läs Backåkras egen artikel här

Läs SVTs artikel här

 

 

Bygglov i Barsebäck

2017-10-03

Skånska dagbladet 171003I dagarna godkände Kävlinge Kommun bygglovet för den första etappen av Barsebäcks Trädgårdsstad i den östra delen av byn. Barsebäck kommer inom kort att växa med 32 nya bostäder i form av parhus och kedjehus i både ett och två plan.

Skånska Dagbladet har skrivit en artikel om Barsebäcks Trädgårdsstad och bakgrunden till de trädgårdsstäder som växte fram med London som epicentrum under 1800-talet.

Läs Skånska Dagbladets artikel här